Цілодобово

095 35 647 39

Чат

Львів / Новини та статті / Дивовижні факти про їжу

Дивовижні факти про їжу

Продукти були присутні в житті людства завжди і часом з ними пов'язані досить курйозні історії, факти і помилки.

• У середні століття свіже молоко дуже цінувалося, адже холодильників тоді не було, і зберегти молоко свіжим уявлялося складним завданням.

• Спочатку карамель використовувалася для депіляції в арабських гаремах, а вже після її розсмакували.

• Вчені встановили, що в найперший суп був приготований з м'яса бегемота.

• У стародавньому Римі гілочка петрушки вважалася найкращим засобом проти нечистої сили. Щоб уберегти свою їжу від впливу диявола і його свити, кожну страву прикрашали петрушкою - з тих пір і пішла традиція декорувати салати листям петрушки.

• У середньовіччі вважалося, що лимонний сік настільки сильний, що здатний розчинити рибну кістку. Саме з цієї причини все рибні страви подавалися з часточками лимона.

• Ще задовго до появи історій про вампірів часник використовували для боротьби з дрібними кровожерами - комарами. Вважається, що і на тих і на інших він діє безвідмовно завдяки своєму сильному ароматом. Чуйний нюх геть втрачається, і вампіри не можуть знайти жертву по запаху.

• Гіппократ рекомендував своїм хворим частіше їсти суп з молодого цуценя.

• Бананове дерево - це зовсім не дерево, а величезна трава. Самі банани не фрукти, а ягоди. Бананове дерево проживає недовге життя і тільки один раз плодоносить, але єдине гроно часом налічує до 400 бананів.

• Спочатку морква була фіолетовою, а помаранчевий колір вона придбала в результаті 200-літніх дослідів селекціонерів. У XIV столітті в Голландії вчені схрестили насіння фіолетовою морквини з північноамериканською морквиною жовтого кольору. Експерименти зі зміною кольору звичних страв тривають і сьогодні. Наприклад, у Львові в ресторані Занзібар можна замовити чорний бургер.

Здавалося б, що можуть нам розповісти звичні з дитинства продукти, але людство розвивається і нас ще чекає маса дивовижних відкриттів.